Smr henger és labda

SMR önmasszázs a mobilitásért

Mire és kinek jó az SMR technika? Milyen eszközök szükségesek hozzá? Hogyan hatnak az önmasszázs eszközök? Mely területeken végezhetjük SMR gyakorlatokat? Módszerek? Kinek nem ajánlott? Vajon ez csak edzőterembe való? Nem!!!

Read More »

Stresszoldó légzés ülő életmódot folytatóknak

Rekeszlégzés a stresszoldás érdekében. Szinte teljes egészében ülő életmódra tértünk át az utóbbi évtizedekben. Ezzel együtt jelentősen átalakult légzésünk is. Nagyon sokan görnyedt tartásban ülünk, miközben felszínes nyaki légzést folytatunk. Ez folyamatosan hamis stresszinformációt közvetít testünknek, ami így hibás légzésünk fogságába esik. Egyszerű, légzésünket átalakító módszerrel tehetünk ellene, érdemes megtanulni!

Read More »

Lehet-e hanyag tartással jól mozogni?

Mielőtt új mozgást tanulunk, vagy az ülő életvitel mellett sportolni kezdünk, fel kell mérnünk alapvető mozgásmintáinkat, és ha szükséges helyre kell pofozni őket, hogy a mozgástanulás könnyebb legyen, az edzésként végzett aktivitásunk pedig sérülésmentesen segítse testünk ülés okozta elváltozásainak korrigálását.

Read More »

A neutrális gerinctartás elvesztése

A neutrális gerinctartás elvesztése A neutrális (természetes, semleges) gerinctartás egy olyan jól szervezett testtartás, melyet fáradtság nélkül, hosszú ideig képesek vagyunk fenntartani. Testünk bizonyos határokon

Read More »