1. Home
  2. /
  3. blog
  4. /
  5. outdoor
  6. /
  7. Maszk, ami melegen tart
Share on facebook
Facebook

Maszk, ami melegen tart

Nem szoktunk leállni a nordic walking edzésekkel, a túrákkal a hűvösebb, téli időszakban sem. Ahogy mondani szokás: nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet. Genetikai adottságaim miatt nekem 5 fok alatt már fokozott orrfújhatnékom van, könnyen begyullad az arcüregem is, sokat küzdöttem régebben ezzel a problémával. Pár éve szereztem be és idén lesz a negyedik szezon, hogy egy The North Face Patrol Balaclava maszkot használok. Ez teljesen másra való, mint amit egy vírusos időszakban hordunk, itt az arc és a nyak melegen tartása a lényeg, ugyanakkor a holmi képes a szerkezeti kialakítása miatt a kilélegzett pára nagyobb részét is kiengedni. Az arcom és az orrom nagy részét finoman melegen tartja. Ezt a maszkot aktív mozgáshoz tervezték, amikor fokozott a légzés. Én kizárólag teljes arcot fedő módon használom. A rendszeresen visszatérő arcüreg problémáimat nagyon jól kordában tartja! A lapos varrásai miatt kényelmes, sehol nem „birizgál”. Anyaga polyester aminek 40%-a újrahasznosított. Nem írják az ajánlásainál, de nem bántja a borostát, akinek gond az ilyesmi, az érti…

Ez egy Waffel polár anyagból készült, nagy nedvszívó képességű és igen kényelmes maszk. Olyan a szerkezete, mint az ostyalapoknak vagy a gofrinak, vastagabb bordák és vékonyabb átkötő részek váltakoznak. Alap felszerelés télen is aktív emberek számára. Ideális túrasíhez, hegymászáshoz, sízéshez, trekking túrákhoz, túrázáshoz, nordic walkinghoz és természetesen sisak kompatibilis.

A The North Face Patrol Balaclava maszk a Waffel struktúrának köszönhetően igen rugalmas, gyorsan elvezeti a verejtéket, valamint anyagstruktúrájából adódóan jó légáteresztő képességgel bír, valamint kiváló védelmet nyújt a hideg ellen.

Ma tisztán orrlégzésre törekedve használtam, 40 percet gyalogoltam benne tempósan, volt benne emelkedő is. Orrfújáshoz persze fel kell hajtani, ez az egy kényelmetlenség volt vele. Könnyen kaptam benne levegőt, nem csorgott az arcomon a verejték, kellemesen előmelegített levegőt biztosított. Az arcrész felért a járomcsontjaim vonaláig. Nem, nem növelte meg a belélegzett levegő CO2 szintjét, és rosszul se lettem tőle. Ez egy profi termék, sportos téli napokra. Ajánlom figyelmetekbe! Üzletet nem ajánlok, keressetek rá!

…bankba ne menjetek benne…