Mozogj jól! – életmódváltó pályázati program​

Kőműves Tamás vagyok a Mozdulat és képzelet Kft ügyvezetője. Társammal, Török Ágnessel működtetjük családi vállalkozásunkat. Testkarbantartó módszerek tanításával (SMR eszközök, Evminov-gerinctorna, preventív gerinctorna, do-in stb.), gyógytestneveléssel (tartáskorrekciós torna, lábtorna, Schroth-terápia), integrált manuális kezeléssel, a szabadidősportok közül nordic walking oktatással és edzéslehetőség biztosításával, túraszervezéssel és -vezetéssel foglalkozunk, miközben mi is nagyon sokat dolgozunk számítógépen is. Vállalkozásunk célja, hogy olyan módszereket adjunk át a hozzánk fordulóknak, melyekkel sikeresen vigyázhatnak testükre, a lehető legjobb életminőséget biztosíthatnak magunknak, legyenek fiatalok, középkorúak vagy idősek!

Modern életvitelünk során időnk legnagyobb részét ülő testhelyzetben töltjük. Javarészt ülünk étkezéskor, utazva, tanulva, dolgozva, szórakozás közben. Anatómia felépítésünk az elmúlt másfél millió év során a két lábon járáshoz, a felegyenesedett testtartáshoz adaptálódott, folyamatos mozgásban levést igényelne! Az elmúlt évtizedekben a nyugati világban rendkívüli módon elterjedt, sokszor egyeduralkodóvá vált az ülő életvitel. A néhány évtized azonban nagyon kevés idő evolúciós távlatokból szemlélve, testünk nem tudott alkalmazkodni a gyorsan megváltozott szokásokhoz! Gyerekként még ösztönösen tudjuk ezt, miközben folyamatosan zizgünk egy játék közepette, vagy a könyvünk fölé hajolva. Azonban minél több időt töltünk ülve, annál inkább megszűnik az a képességünk, hogy észleljük testünk vészjelzéseit: állj fel, mozdítsd meg tagjaidat! Részben már ráismert világunk a problémára: életvitelünk megbetegíthet bennünket, változtatnunk kell életmódunkon!

A szerteágazó életmód témakörön belül mi az ÜLŐ ÉLETVITEL ÁTALAKÍTÁSÁNAK lehetőségeivel, az AKTÍV MUNKAHELY létrehozásának kérdéseivel, az ülő munka károsító hatásainak kivédésével, az inaktivitásból származó sportolás közben fellépő problémák megoldásával foglalkozunk. Magunk is sokat dolgozunk számítógépen (mind asztali, mind laptop), sajnos az évek során sok sajátélményes „tapasztalatot” szereztünk.

Smr henger és labda

Mozogj jól! – életmódváltó pályázati programunk során most ingyenesen segítjük a hozzánk csatlakozókat a változás útján: a sokszor megbetegítő ülő életvitelből kivezető utat keressük meg együtt. Ez kitartó munkát igényel majd: a résztvevők sok testükkel kapcsolatos ismerettel gyarapodnak, tudatosan átformálják majd munka- és szabadidős környezetüket, testhelyzet-szokásaikat, a módosítások eredményeként pedig javulni fognak mind az egészségi (egyéni és össztársadalmi előny), mind a munka produktivitási mutatóik (munkáltatói ÉS munkavállalói előny)!

A projekt során témába vágó pszichológiai, élettani, sportszakmai előadásokat szervezünk, egyénéni állapotfelméréssel segítjük fenntartani a változásban levés motiváltságát. Testi szinten a SMR önmasszázs technikákat tanítunk a mozgékonyság visszanyerése érdekében, testkarbantartó gyakorlatokkal ismertetjük meg a résztvevőket, hogy eszközöket adjunk számukra a munka közbeni és napi egészségfenntartó rutinhoz. Workshopunkon többféle aktív/álló munkahelyet építünk fel közösen, ahol azok aktív használatát is elsajátíthatják az életmódváltóink. Rendszeres sportolásra is invitálunk, az általunk már több, mint 10 éve gyakorolt és tanított sport, a nordic walking alapjait tanítjuk és sok gyakorlási lehetőséget is szervezünk a veszprémi Gulya-domb ösvényeire.

A projekthez kapcsolódóan működtetjük a www.eletmodvalto.com web-, valamint az Életmódváltó nevű facebook oldalunkat.

Regisztrálj most!

Mozogj jól! – életmódváltó programunkba, mely veszprémi lakosoknak térítésmentes!
változás